Wednesday, June 30, 2010

MODUL PENEMPATAN DAERAH

Seramai 107 orang pegawai Tadbir dan Diplomatik di bawah kelolaan INTAN telah dihantar ke Jelebu untuk program Modul Penempatan Daerah. Mereka menjadi anak angkat kepada 107 keluarga di sekitar daerah Jelebu. Kesemua mereka ditempatkan di rumah keluarga angkat masing-masing. 5 orang di antara mereka ditempatkan di Kampung Kerangai. Salah seorang daripada mereka menjadi anak angkat saya.

Pelbagai aktiviti telah mereka jalankan antaranya program motivasi di sekolah-sekolah, gotong royong membersih kawasan perkuburan, masjid, surau dan balai raya.

Mereka juga didedahkan dengan kehidupan masyarakat kampung khususnya dengan keluarga angkat masing-masing.

Selain itu mereka juga menemuramah ketua-ketua kampong, pemimpin masyarakat, guru-guru, pelajar dan lain-lain bagi mendapatkan maklumat berkaitan bidang masing-masing.

Pertemuan juga diadakan di rumah saya untuk sesi temuramah. Mereka ialah Noor Soraya binti Ahyaudin, Wahidah Wahid, Mohd Adib Abd Aziz, Siti Fazlina Sani, Nor Azrahani Azmi dan Aidil Hasinah Abu Bakar.
Mereka juga tertarik dengan novel sejarah Islam.

Cantiknya kaver buku ini....

Mereka ditempatkan di kampung-kampung bagi meninjau kehidupan masyarakat desa...


Bagaikan satu keluarga


Selama 2 minggu berada di Jelebu tentu banyak pengalaman menarik...


1 comment:

Unknown said...

Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan fahamlah kita tentang hakikat bangsa ini. Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal musuh dalam selimut yang mencari peluang dan ruang untuk mengkhianati bangsa ini, iaitu:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

FAKEH KHALIFAH SAKA